
Reformný kakaový slimák
(podľa dietologičky Lili)
Ponúkam jednoduchý recept na slimáky, dajú sa pripraviť za pár minút.
Ingrediencie pre 19 – 20 kusov (35 – 40-gramových) malých slimákov:
- 200 g tvarohu (mala som práve polotučný), pri vegánskej verzii môžete experimentovať s vareným prosom, alebo tofu
- 200 g múky (ja som použila špaldovú, ovsenú a pšeničnú), pre bezlepkovú verziu odporúčam ovsenú múku
- 7 g prášku do pečiva
- 100 g jablkové pyré – možno pridať trocha cukru alebo sladidla, (ja som pridala trochu trstinového cukru)
- 50 g rastlinného alebo bežného mlieka
Príprava:
Ingrediencie pomiešame (ak treba, tvaroh predtým roztlačíme). Opatrne rozvaľkáme do obdĺžnika, keď treba, trocha pomúčime.
Plnka:
- 50 g jablkového pyré
- 1 polievková lyžica kakaového prášku
- 1 – 2 kávové lyžice škorice
- vanilka
Kakao primiešame do jablkového pyré. Pridáme škoricu a vanilku a natrieme na vyvaľkané cesto. Ak máme radi výdatnú plnku, dáme pokojne na dve vrstvy.
Zavinieme a vykrajujeme rezy s hrúbkou asi 2 cm. Dáme ich na pekáč vystlaný papierom na pečenie, na 180 stupňoch sa za 10 – 15 minút pekne upečú!
MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
Cuketový prívarok
Ingrediencie: 1 kg cukety 1 balenie syra 2 hlavy cibule 2 zväzky čerstvého kôpru tekvicové semienka a tekvicový olej podľa chuti soľ Najskôr umyjeme cukety! Odrežeme konce, potom ich pozdĺžne rozštvrtíme a v prípade potreby vyrežeme jadro. Nelúpeme ich! Pekná jemná koža a čerstvý kôpor dodajú prívarku zelenú farbu. Polovicu cukety nakrájajame a orestujeme na rozpálenom oleji spolu s rozpolenou cibuľou. Na vrch prihodíme umytý […]
Vyprážané vajcia plnené brokolicou
Ingrediencie: 25 dkg brokolice 15 dkg strúhaného trapistického syra 8 vajec 1 štipka. prášku na pečenie Na obaľovanie: 1 celé vajce 2 polievkové lyžice múky 3 lyžice strúhanky Na ozdobu: 1 šálka ryže 2 hrnčeky vody červená paprika 1 lyžica oleja soľ, korenie ½ červenej cibule Príprava: Vajíčka uvaríme natvrdo, potom ich ochladíme studenou vodou a očistíme. […]
Karfiolové placky
Karfiolové placky sa pripravujú takto: Ingrediencie: 1 veľká hlava karfiolu, uvarila som do chrumkava a potom som ju nasekala 100 g kukuričnej krupice (vhodná je aj ryžová múka, ovsené vločky), 1 lyžička soli, štipka čierného korenia, 2-3 polievkové lyžice (mrazenej) pažítky 2 vajcia. Ingrediencie som zmiešala dohromady, kopcovité lyžice zmesi som dala na plech a piekla dozlatista pri teplote 170-180 stupňov […]