Hore
ROZVOZ raz týždenne
Špajz
  • Zavolajte nám +421 905 439 618
  • V taške
    65 €
15
Reformný kakaový slimák

Reformný kakaový slimák

(podľa dietologičky Lili)

Ponúkam jednoduchý recept na slimáky, dajú sa pripraviť za pár minút.

Ingrediencie pre 19 – 20 kusov (35 – 40-gramových) malých slimákov:

  • 200 g tvarohu (mala som práve polotučný), pri vegánskej verzii môžete experimentovať s vareným prosom, alebo tofu
  • 200 g múky (ja som použila špaldovú, ovsenú a pšeničnú), pre bezlepkovú verziu odporúčam ovsenú múku
  • 7 g prášku do pečiva
  • 100 g jablkové pyré – možno pridať trocha cukru alebo sladidla, (ja som pridala trochu trstinového cukru)
  • 50 g rastlinného alebo bežného mlieka

Príprava:

Ingrediencie pomiešame (ak treba, tvaroh predtým roztlačíme). Opatrne rozvaľkáme do obdĺžnika, keď treba, trocha pomúčime.

Plnka:

  • 50 g jablkového pyré
  • 1 polievková lyžica kakaového prášku
  • 1 – 2 kávové lyžice škorice
  • vanilka

Kakao primiešame do jablkového pyré. Pridáme škoricu a vanilku a natrieme na vyvaľkané cesto. Ak máme radi výdatnú plnku, dáme pokojne na dve vrstvy.

Zavinieme a vykrajujeme rezy s hrúbkou asi 2 cm. Dáme ich na pekáč vystlaný papierom na pečenie, na 180 stupňoch sa za 10 – 15 minút pekne upečú!

MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ

Cuketový prívarok

Ingrediencie:  1 kg cukety 1 balenie syra 2 hlavy cibule  2 zväzky čerstvého kôpru tekvicové semienka a tekvicový olej podľa chuti  soľ  Najskôr umyjeme cukety! Odrežeme konce, potom ich pozdĺžne rozštvrtíme a v prípade potreby vyrežeme jadro. Nelúpeme ich! Pekná jemná koža a čerstvý kôpor dodajú prívarku zelenú farbu. Polovicu cukety nakrájajame  a orestujeme na rozpálenom oleji spolu s rozpolenou cibuľou. Na vrch prihodíme umytý […]

Vyprážané vajcia plnené brokolicou

Ingrediencie: 25 dkg brokolice 15 dkg strúhaného trapistického syra 8 vajec 1 štipka. prášku na pečenie Na obaľovanie: 1 celé vajce 2 polievkové lyžice múky 3 lyžice strúhanky Na ozdobu: 1 šálka ryže 2 hrnčeky vody červená paprika 1 lyžica oleja soľ, korenie ½ červenej cibule Príprava: Vajíčka uvaríme natvrdo, potom ich ochladíme studenou vodou a očistíme. […]

Karfiolové placky

Karfiolové placky sa pripravujú takto: Ingrediencie:  1 veľká hlava karfiolu, uvarila som do chrumkava a potom som ju nasekala  100 g kukuričnej krupice (vhodná je aj ryžová múka, ovsené vločky), 1 lyžička soli,  štipka čierného korenia,  2-3 polievkové lyžice (mrazenej) pažítky  2 vajcia.  Ingrediencie som zmiešala dohromady, kopcovité lyžice zmesi som dala na plech a piekla dozlatista pri teplote 170-180 stupňov […]

ODOBERAJTE NEWSLETTER A ZÍSKAJTE ZĽAVU Z NÁKUPU

Žiaľ v dnešnej dobe, farmárov, ktorí sa dokázali popasovať sa s tým, že kvalitné a zdravé jedlo z vidieka si väčšinou ťažko nachádza cestu k zákazníkom a na trh, no napriek tomu si na ňom dokázali založiť svoju existenciu, nie je veľa. Našim cieľom je vytvoriť priestor pre čo najjednoduchší prístup k ich produktom. Radi takto podporíme malých lokálnych výrobcov. Ak totiž pestovatelia a remeselní producenti potravín nebudú môcť predávať svoje výrobky za primeranú cenu, prestanú ich vyrábať a mnoho cenných potravinových produktov raz a navždy zmizne z ponuky!U nás, na portáli spajz.sk nájdete farmárov a výrobcov domácich potravín, ktorí vám ponúknu plejádu chutí, aké vás privedú späť do vášho detstva. Nájdete tu tiež suroviny na prípravu majstrovských kulinárskych diel. Tešíme sa na stretnutie s Vami!