Hore
ROZVOZ raz týždenne
Špajz
  • Zavolajte nám +421 905 439 618
  • V taške
    65 €
15
Medovník

Medovník

Okamžite mäkké medovníky

Cesto vystačí na cca. 50 medovníkov.

Ingrediencie:

  • 250 g múky
  • 1 vrchovatá lyžička sódy bikarbóny
  • 2 lyžičky perníkového korenia
  • 75 g práškového cukru
  • 75 g margarínu, alebo masla
  • 0,7 dl medu (agátového)
  • 1 vajce

Príprava:

Odmerime múku, práškový cukor, sódu bikarbónu a medové korenie a zmiešajte vo veľkej

mise.

Maslo nakrájame na kocky a rozdrobíme do múčnej zmesi, mrvíme, kým nezmiznú väčšie

kúsky masla a nenabudne drobivú konzistenciu. Pridáme med a vajíčko.

Začneme miesiť cesto, netreba dlho, rýchlo sa spojí, vznikne pomerne vláčne cesto..

Okamžite mäkké perníkové cesto zabalíme do igelitu a vložíme na pol hodinu do mrazničky,

prípadne ho môžeme nechať v chladničke aj cez noc.

Po pol hodine vyberieme a rozložíme na bohato pomúčenú dosku, alebo hneď na papiery na

pečenie veľkosti plechu. Ideálna hrúbka cesta je 3-4 mm. Cesto vykrajujeme obľúbenými

vykrajovačkami na medovníky.

Perníčky pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov 8 minút, doba pečenia sa môže mierne

líšiť v závislosti od rúry. ( od 5- do 10 minút, snažte sa ich neprepiecť!!) Sú dobré vtedy, keď

vykysnú a spodok už trochu zhnedne.

Ak chceme mať lesklé medovníky, pred pečením ich potrieme trochou bielka a krátko po

upečení tiež.

Zdroj: mezeskalacs.info

MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ

Cuketový prívarok

Ingrediencie:  1 kg cukety 1 balenie syra 2 hlavy cibule  2 zväzky čerstvého kôpru tekvicové semienka a tekvicový olej podľa chuti  soľ  Najskôr umyjeme cukety! Odrežeme konce, potom ich pozdĺžne rozštvrtíme a v prípade potreby vyrežeme jadro. Nelúpeme ich! Pekná jemná koža a čerstvý kôpor dodajú prívarku zelenú farbu. Polovicu cukety nakrájajame  a orestujeme na rozpálenom oleji spolu s rozpolenou cibuľou. Na vrch prihodíme umytý […]

Vyprážané vajcia plnené brokolicou

Ingrediencie: 25 dkg brokolice 15 dkg strúhaného trapistického syra 8 vajec 1 štipka. prášku na pečenie Na obaľovanie: 1 celé vajce 2 polievkové lyžice múky 3 lyžice strúhanky Na ozdobu: 1 šálka ryže 2 hrnčeky vody červená paprika 1 lyžica oleja soľ, korenie ½ červenej cibule Príprava: Vajíčka uvaríme natvrdo, potom ich ochladíme studenou vodou a očistíme. […]

Karfiolové placky

Karfiolové placky sa pripravujú takto: Ingrediencie:  1 veľká hlava karfiolu, uvarila som do chrumkava a potom som ju nasekala  100 g kukuričnej krupice (vhodná je aj ryžová múka, ovsené vločky), 1 lyžička soli,  štipka čierného korenia,  2-3 polievkové lyžice (mrazenej) pažítky  2 vajcia.  Ingrediencie som zmiešala dohromady, kopcovité lyžice zmesi som dala na plech a piekla dozlatista pri teplote 170-180 stupňov […]

ODOBERAJTE NEWSLETTER A ZÍSKAJTE ZĽAVU Z NÁKUPU

Žiaľ v dnešnej dobe, farmárov, ktorí sa dokázali popasovať sa s tým, že kvalitné a zdravé jedlo z vidieka si väčšinou ťažko nachádza cestu k zákazníkom a na trh, no napriek tomu si na ňom dokázali založiť svoju existenciu, nie je veľa. Našim cieľom je vytvoriť priestor pre čo najjednoduchší prístup k ich produktom. Radi takto podporíme malých lokálnych výrobcov. Ak totiž pestovatelia a remeselní producenti potravín nebudú môcť predávať svoje výrobky za primeranú cenu, prestanú ich vyrábať a mnoho cenných potravinových produktov raz a navždy zmizne z ponuky!U nás, na portáli spajz.sk nájdete farmárov a výrobcov domácich potravín, ktorí vám ponúknu plejádu chutí, aké vás privedú späť do vášho detstva. Nájdete tu tiež suroviny na prípravu majstrovských kulinárskych diel. Tešíme sa na stretnutie s Vami!