Hore
ROZVOZ raz týždenne
Špajz
  • Zavolajte nám +421 905 439 618
  • V taške
    65 €
15
Diétne tvarohové guľky

Diétne tvarohové guľky

(podľa dietologičky Lili)

Klasika bez cukru, voliteľne vo vegánskej verzii

Pripravujú sa veľmi jednoducho, malá porcia  je vhodná ako olovrant, väčšia po polievke alebo aj ako hlavné jedlo, je to skutočná bielkovinová bomba.

Ingrediencie k 12 knedlikom (1 porcia: 4 – 6 knedlíkov):

  • 300 g nízkotučného tvarohu (vo vegánskej verzii vareného prosa)
  • 2 vajíčka (vo vegánskej verzii 2 polievkové lyžice ľanových vločiek vymieňaných so 6 polievkovými lyžicami vody, treba počkať pár minút, aby sme dostali želatínovú konzistenciu)
  • 3  polievkové lyžice ovsenej múky (alebo mletých ovsených vločiek)
  • 30 g ovsených vločiek (plus 20 g na obaľovanie)
  • sladidlo podľa chuti (napríklad eritrit) a štipka soli (ak nám nezáleží na verzii bez cukru, je to výborné aj s medom alebo ďatľovým sirupom)
  • Jogurtová poleva:
  • 150 g bieleho jogurtu (1,5%)
  • sladidlo a škorica podľa chuti – ale ide k tomu výborne aj vanilka alebo lekvár
  • 10 g strúhaného kokosu

Príprava:

Ingrediencie zmiešame, necháme v chladničke odpočívať a vytvoríme malé guľky. Hodíme ich do vriacej vody (guľky sú hotové, keď vyplávajú na povrch). Na panvici opečieme ovsené vločky a guľky obalíme, podávame s jogurtovou polevou.

MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ

Cuketový prívarok

Ingrediencie:  1 kg cukety 1 balenie syra 2 hlavy cibule  2 zväzky čerstvého kôpru tekvicové semienka a tekvicový olej podľa chuti  soľ  Najskôr umyjeme cukety! Odrežeme konce, potom ich pozdĺžne rozštvrtíme a v prípade potreby vyrežeme jadro. Nelúpeme ich! Pekná jemná koža a čerstvý kôpor dodajú prívarku zelenú farbu. Polovicu cukety nakrájajame  a orestujeme na rozpálenom oleji spolu s rozpolenou cibuľou. Na vrch prihodíme umytý […]

Vyprážané vajcia plnené brokolicou

Ingrediencie: 25 dkg brokolice 15 dkg strúhaného trapistického syra 8 vajec 1 štipka. prášku na pečenie Na obaľovanie: 1 celé vajce 2 polievkové lyžice múky 3 lyžice strúhanky Na ozdobu: 1 šálka ryže 2 hrnčeky vody červená paprika 1 lyžica oleja soľ, korenie ½ červenej cibule Príprava: Vajíčka uvaríme natvrdo, potom ich ochladíme studenou vodou a očistíme. […]

Karfiolové placky

Karfiolové placky sa pripravujú takto: Ingrediencie:  1 veľká hlava karfiolu, uvarila som do chrumkava a potom som ju nasekala  100 g kukuričnej krupice (vhodná je aj ryžová múka, ovsené vločky), 1 lyžička soli,  štipka čierného korenia,  2-3 polievkové lyžice (mrazenej) pažítky  2 vajcia.  Ingrediencie som zmiešala dohromady, kopcovité lyžice zmesi som dala na plech a piekla dozlatista pri teplote 170-180 stupňov […]

ODOBERAJTE NEWSLETTER A ZÍSKAJTE ZĽAVU Z NÁKUPU

Žiaľ v dnešnej dobe, farmárov, ktorí sa dokázali popasovať sa s tým, že kvalitné a zdravé jedlo z vidieka si väčšinou ťažko nachádza cestu k zákazníkom a na trh, no napriek tomu si na ňom dokázali založiť svoju existenciu, nie je veľa. Našim cieľom je vytvoriť priestor pre čo najjednoduchší prístup k ich produktom. Radi takto podporíme malých lokálnych výrobcov. Ak totiž pestovatelia a remeselní producenti potravín nebudú môcť predávať svoje výrobky za primeranú cenu, prestanú ich vyrábať a mnoho cenných potravinových produktov raz a navždy zmizne z ponuky!U nás, na portáli spajz.sk nájdete farmárov a výrobcov domácich potravín, ktorí vám ponúknu plejádu chutí, aké vás privedú späť do vášho detstva. Nájdete tu tiež suroviny na prípravu majstrovských kulinárskych diel. Tešíme sa na stretnutie s Vami!