
Cuketový prívarok
Ingrediencie:
- 1 kg cukety
- 1 balenie syra
- 2 hlavy cibule
- 2 zväzky čerstvého kôpru
- tekvicové semienka a tekvicový olej podľa chuti
- soľ
Najskôr umyjeme cukety! Odrežeme konce, potom ich pozdĺžne rozštvrtíme a v prípade potreby vyrežeme jadro. Nelúpeme ich! Pekná jemná koža a čerstvý kôpor dodajú prívarku zelenú farbu. Polovicu cukety nakrájajame a orestujeme na rozpálenom oleji spolu s rozpolenou cibuľou. Na vrch prihodíme umytý kôpor (niekoľko krajších lístkov a kôprových kvetov si môžete odložiť na servírovanie). Ak vám to čas dovolí, nakrájajte druhú polovicu na tenké plátky tzv. (julienne), alebo ak nie, nastrúhajte ju na strúhadle na kapustu. Na rozpálenej panvici náhle opečeme na oleji. Osolíme, okoreníme a vmiešame do cuketového krému. Môžeme ju ochutiť citrónovou alebo limetkovou kôrou a šťavou.
Syr nakrájame na jeden centimeter hrubé plátky a opečeme ich na rozpálenej panvici. Pri podávaní posypeme opečenými tekvicovými semienkami a pokvapkáme trochou tekvicového oleja! Ako ozdobu môžeme použiť čerstvé lístky kôpru.
(na základe e-spejz)
MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
Cuketový prívarok
Ingrediencie: 1 kg cukety 1 balenie syra 2 hlavy cibule 2 zväzky čerstvého kôpru tekvicové semienka a tekvicový olej podľa chuti soľ Najskôr umyjeme cukety! Odrežeme konce, potom ich pozdĺžne rozštvrtíme a v prípade potreby vyrežeme jadro. Nelúpeme ich! Pekná jemná koža a čerstvý kôpor dodajú prívarku zelenú farbu. Polovicu cukety nakrájajame a orestujeme na rozpálenom oleji spolu s rozpolenou cibuľou. Na vrch prihodíme umytý […]
Vyprážané vajcia plnené brokolicou
Ingrediencie: 25 dkg brokolice 15 dkg strúhaného trapistického syra 8 vajec 1 štipka. prášku na pečenie Na obaľovanie: 1 celé vajce 2 polievkové lyžice múky 3 lyžice strúhanky Na ozdobu: 1 šálka ryže 2 hrnčeky vody červená paprika 1 lyžica oleja soľ, korenie ½ červenej cibule Príprava: Vajíčka uvaríme natvrdo, potom ich ochladíme studenou vodou a očistíme. […]
Karfiolové placky
Karfiolové placky sa pripravujú takto: Ingrediencie: 1 veľká hlava karfiolu, uvarila som do chrumkava a potom som ju nasekala 100 g kukuričnej krupice (vhodná je aj ryžová múka, ovsené vločky), 1 lyžička soli, štipka čierného korenia, 2-3 polievkové lyžice (mrazenej) pažítky 2 vajcia. Ingrediencie som zmiešala dohromady, kopcovité lyžice zmesi som dala na plech a piekla dozlatista pri teplote 170-180 stupňov […]