Hore
ROZVOZ raz týždenne
Špajz
  • Zavolajte nám +421 905 439 618
  • V taške
    65 €
15
Hráškový prívarok bez múky

Hráškový prívarok bez múky

Ingrediencie:

  • 1 kg zeleného hrášku
  • 1 cibuľa
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 dl smotany
  • 5 dkg masla
  • 1/2 citróna
  • 1 zväzok petržlenu
  • 1 lyžica olivového oleja
  • soľ
  • korenie

Príprava:

Cibuľu nakrájame na malé kocky, cesnak nasekáme alebo roztlačíme, pričom v hrnci zohrejeme maslo s olivovým olejom. Do oleja nasypeme cibuľu, soľ, korenie a keď je cibuľa trochu sklovitá pridávame aj cesnak. Po prehriatí pridáme hrášok a zalejeme dostatočným množstvom vody, aby bol zakrytý. Varíme cca. 15-20 minút.

Keď je hráškovú zmes uvarená, precedíme ju do misky, šťavu necháme oddelene, nevylievame ju. Polovicu hrášku dáme lyžičkou do mixéra, nalejeme toľko šťavy z varenia, aby pokryla hrachovú zmes, pridáme smotanu, nasekanú petržlenovú vňať a citrónovú šťavu. Mixujeme 3-4 minúty, pričom cez dávkovač na streche pridávame studené maslo. Ak je pyré hustejšie, rozriedime ho šťavou z varenia, ak riedke, pridáme ešte viac hráškovej zmesy. Celý proces sa dá urobiť aj tyčovým mixérom.

Pripravený zeleninový základ zmiešame s rozmixovanou hráškovou zmesou a podávame. Ako ozdobu možno použiť čerstvo nasekanú petržlenovú vňať a/alebo mätu.

Je to dobrá príloha k obaľovanému a vyprážanému mäsu, alebo výborné samotné jedlo s vajíčkami.

Zdroj: mindmegette.hu

MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ

Cuketový prívarok

Ingrediencie:  1 kg cukety 1 balenie syra 2 hlavy cibule  2 zväzky čerstvého kôpru tekvicové semienka a tekvicový olej podľa chuti  soľ  Najskôr umyjeme cukety! Odrežeme konce, potom ich pozdĺžne rozštvrtíme a v prípade potreby vyrežeme jadro. Nelúpeme ich! Pekná jemná koža a čerstvý kôpor dodajú prívarku zelenú farbu. Polovicu cukety nakrájajame  a orestujeme na rozpálenom oleji spolu s rozpolenou cibuľou. Na vrch prihodíme umytý […]

Vyprážané vajcia plnené brokolicou

Ingrediencie: 25 dkg brokolice 15 dkg strúhaného trapistického syra 8 vajec 1 štipka. prášku na pečenie Na obaľovanie: 1 celé vajce 2 polievkové lyžice múky 3 lyžice strúhanky Na ozdobu: 1 šálka ryže 2 hrnčeky vody červená paprika 1 lyžica oleja soľ, korenie ½ červenej cibule Príprava: Vajíčka uvaríme natvrdo, potom ich ochladíme studenou vodou a očistíme. […]

Karfiolové placky

Karfiolové placky sa pripravujú takto: Ingrediencie:  1 veľká hlava karfiolu, uvarila som do chrumkava a potom som ju nasekala  100 g kukuričnej krupice (vhodná je aj ryžová múka, ovsené vločky), 1 lyžička soli,  štipka čierného korenia,  2-3 polievkové lyžice (mrazenej) pažítky  2 vajcia.  Ingrediencie som zmiešala dohromady, kopcovité lyžice zmesi som dala na plech a piekla dozlatista pri teplote 170-180 stupňov […]

ODOBERAJTE NEWSLETTER A ZÍSKAJTE ZĽAVU Z NÁKUPU

Žiaľ v dnešnej dobe, farmárov, ktorí sa dokázali popasovať sa s tým, že kvalitné a zdravé jedlo z vidieka si väčšinou ťažko nachádza cestu k zákazníkom a na trh, no napriek tomu si na ňom dokázali založiť svoju existenciu, nie je veľa. Našim cieľom je vytvoriť priestor pre čo najjednoduchší prístup k ich produktom. Radi takto podporíme malých lokálnych výrobcov. Ak totiž pestovatelia a remeselní producenti potravín nebudú môcť predávať svoje výrobky za primeranú cenu, prestanú ich vyrábať a mnoho cenných potravinových produktov raz a navždy zmizne z ponuky!U nás, na portáli spajz.sk nájdete farmárov a výrobcov domácich potravín, ktorí vám ponúknu plejádu chutí, aké vás privedú späť do vášho detstva. Nájdete tu tiež suroviny na prípravu majstrovských kulinárskych diel. Tešíme sa na stretnutie s Vami!